Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Придружи се

Дали сакате да помогнете во градењето на Креативното Општество? ?

Најчестото прашање кое го поставуваат луѓето кои го поддржуваат Креативно Општество е:
Што точно можам да направам сега за да го изградам Креативното Општество?
Participants of Creative Society

Првиот и најважен чекор во градењето на Креативното Oпштество да се освестат сите дека постои таков формат и какви огромни придобивки носи тој за сите. Ова е нашата единствена шанса мирно да излеземе од сите кризи и да изградиме подобар свет за нас и нашите деца.

Со цел сите да имаат прекрасен живот и да започнат вистински промени во општеството, неопходно е сите 8 милијарди луѓе да научат и да го поддржат проектот Креативно општество. Благодарение на информирањето, се креира изборно барање. Колку побрзо се формира, толку побрзо преминуваме на втората — политичката фаза на градење на Креативното друштво.

Затоа луѓето мора да знаат и да зборуваат за Креативното Општество насекаде.

За човештвото е толку важно да се изгради Креативно Општество што секој волонтер кој активно ги информира луѓето заслужува награда за мир уште во периодот на транзиција на градење на Креативното Општество.

На крајот на краиштата, во денешно време опстанокот на целото човештво зависи од активните дејствија на секој поединец.

СЕКОЈ МОЖЕ ДА СТАНЕ АКТИВЕН УЧЕСНИК ВО ГРАДЕЊЕТО НА КРЕАТИВНОТО ОПШТЕСТВО!

Кои едноставни активности можете да ги преземете за да информирате што е можно повеќе луѓе?
ЛИЧНА КОМУНИКАЦИЈА

Луѓето кои го поддржуваат Креативното Општество им кажуваат на сите свои пријатели и семејство, колеги, соседи и странци за Креативно Општество. Тие разговараат каков ќе биде нашиот живот во Креативното Општество.

Не знаете како да започнете разговор? Само прашајте: „Дали сте слушнале за Креативното Општество? Кажете им на сите што ги знаете за придобивките што ТИЕ ќе ги добијат во Креативно Општество.

Погледнете го видеото како учесниците во проектот веќе го прават ова:
САМОИДЕНТИФИКАЦИЈА
Луѓето додаваат хаштагови на Creative Society на нивните профилни фотографии, потписи за е-пошта, ги ставаат во нивните објави и социјални медиуми, на лични веб-страници: #CreativeSociety #КреативноОпштество
Avatar for social media
John Smitt

Scientist

+7 377 777 77 77
website.com Avatar for social media

МАС МЕДИУМИ
Еден од најбрзите начини за пренесување информации за Креативното друштво е преку масовните медиуми:

Учесниците објавуваат информации за Креативното друштво во мас-медиумите: на телевизија, радио станици, печатени медиуми, на канали на блогери, и локални и глобални.

Тие учествуваат во ток-шоуа, подкасти, вести или други програми каде што зборуваат за Креативното друштво и неговите придобивки.

Тие нудат материјали од меѓународни форуми и конференции „Глобална криза“ за објавување.

Кажете им на луѓето какви придобивки ќе добијат секој во Креативното друштво. Луѓето сакаат да ја слушнат оваа информација!
Можете да се консултирате со експертите на Одделот за односи со јавноста на Проектот за креативно општество за поставување материјали во различни медиумски извори со пишување е-пошта до [email protected]
Collage with people
Collage with people
НАДВОРЕШНО, ТВ И ИНТЕРНЕТ РЕКЛАМИРАЊЕ

Луѓето самоиницијативно нарачуваат рекламирање во нивните градови. Го ставаат на банери, во метрото, јавниот превоз, во трговските центри, во медиумите итн.


КРЕАТИВНА СОДРЖИНА

Учесниците создаваат песни, песни, пишуваат сценарија и снимаат филмови, се приклучуваат на видео монтажа и филмски екипи во нивните градови итн.

За да се придружите на тимот од волонтери што создаваат креативна содржина во вашиот град, контактирајте не на официјалната е-адреса на проектот: [email protected]


ДО ПАРТНЕРИ
ДО БИЗНИСМЕНИТЕ И ПРЕТПРИЕМАЧИТЕ

Сопствениците на бизниси го поставуваат банерот на Креативното општество на нивните веб-локации или го додаваат логото на Креативното друштво на нивните производи.

Покажете дека се грижите за сите луѓе!
МЕДИУМСКА ПОДДРШКА

Проектот Creative Society е непрофитен, па доколку сакате да го поддржите проектот, можете да организирате рекламна кампања во светските медиуми. Можете да добиете совети за рекламни материјали од експертите во Одделот за односи со јавноста на проектот Креативно општество со контактирање на нас на [email protected]

СОВЕТОДАВНА ПОДДРШКА

Доколку сте експерт во областите на рекламирање, маркетинг, SMM, дизајн, снимање филмови, програмирање или која било друга област за која сметате дека ќе помогне во ширењето на информации за Креативното друштво и би сакале да помогнете со вашите компетенции за на доброволна основа, ве молиме контактирајте не на [email protected]


Дали имате повеќе идеи?

Ве молиме, контактирајте со нас на [email protected]