Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Придружи се
24 јули 2021 година
/
72 јазици на истовремено толкување
/
180 земји

Меѓународна онлајн конференција Глобална криза.
Ова веќе ги погодува сите

Современата цивилизација достигна точка на нестабилност и глобални кризи. Глобалните финансиски, економски, еколошки, антрополошки и климатски кризи се реалност со која веќе се соочува секоја личност. Но, ова е само почеток. Дали луѓето го сфаќаат целиот опсег на претстојните закани? Радикалните промени во сите сфери на животот во блиска иднина се неизбежни за секоја личност на планетата. Сепак, колку е свесна светската заедница за овие промени, а да не спомнуваме дали се подготвени за нив?
Меѓународна онлајн конференција „Глобална криза. Ова веќе ги погодува сите“ е настан од најголема важност организиран од волонтери од целиот свет на платформата на Меѓународното јавно движење АЛЛАТРА.
На 24 јули 2021 година, во 15:00 часот, по Гринич (17.00 ч GMT+2), директен пренос на конференцијатa беше емитуван на преку илјадници медиумски канали и платформи со истовремено толкување на 72 јазици.
Целта на конференцијата е да обезбеди сеопфатен, темелен преглед на надворешните и внатрешните фактори на глобалната криза што напредува брзо и ги погодува сите.
Клучни теми на конференцијата:
Дигитална трансформација, воведување на високи технологии засновани на вештачка интелигенција во различни сфери на животот на светското општество: придобивки и ризици.
Четврта индустриска револуција и закана за масовна невработеност.
Иднина без работни места. Причини за неизбежен колапс на светската економија доколку се зачува потрошувачкиот формат.
Радикални промени во сите сфери на општеството.
Проблемот на пренаселеност.
Брзо исцрпување на ресурсите на планетата.
Брзо исцрпување на ресурсите на планетата.
Глобални климатски промени.
Цикличност на геолошки настани кои зависат од надворешни фактори.
Важноста на секоја личност во градењето на Креативното општество
Опстанок на човештвото и оживување на цивилизацијата.
На оваа конференција, волонтери од целиот свет, луѓе кои имаат реален поглед на моменталната состојба, заедно со истражувачи и експерти од различни области, ги наведија причинско-последичните врски помеѓу различните кризи што веќе ги погодува сите и претстојната глобална катастрофа.
Бидете во тек со најновите новости и настани
- 1 -
Предплатeтe се на „Креативно Општество“ Јутјуб каналот и кликни на „ѕвончето“
- 2 -
Претплатете се на нашиот Телеграм канал за да бидете известени за релевантните / ажурирани настани