Logo Creative Society KREATIVNO
DRUŠTVO
Pridruži nam se
Međunarodna online konferencija
10. Decembra 2022. godine | 16:00 sati

GLOBALNA KRIZA.
KO JE PROROK
MUHAMED ﷺ ZA NAS?

Svijet se nepovratno mijenja.
Živimo u posljednjim vremenima.
Svako može vidjeti kako, iz dana u dan, klimatske katastrofe eskaliraju i odnose hiljade ljudskih života. Prorok Muhamed (neka je Allahova milost i mir uz Njega) je prije 1400 godina govorio o klimatskim katastrofama kao znakovima Sudnjeg dana.

Prorok Muhamed (neka je Allahova milost i mir uz Njega) je rekao. „Mi smo posljednja nacija stvorena na ovoj zemlji, iako smo prvi kojima će biti suđeno u budućnosti.“

Danas se umma suočava s jednim pitanjem: „Umrijeti ili napraviti društvo o kakvom je sanjao naš voljeni Prorok, neka je Allahova milost i mir uz Njega?”

Today, the Ummah faces one question: “To die or to create a society that our beloved Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) dreamed of?

Zašto umma, znajući sve znakove Sudnjega dana, ostaje neaktivna?
Zato što je cijela umma podijeljena u brojne grane. Ali ako pogledamo suštinu problema, u islamu, kao i u drugim religijama, postoje samo dva trenda: oni koji prate Proroka (mir bio s njim) i odani su Allahu i oni koji idu protiv Proroka i odani su šejtanu. Allah ujedinjuje, dok šejtan razdvaja.
Došlo je vrijeme da si svaki vjernik koji vjeruje u Jednoga Allaha odgovori na sljedeće pitanje:
Jesam li odan Allahu?
Ko je prorok Muhamed (neka je Allahova milost i mir uz Njega) za mene?
Koga ja slijedim?
Jesam li spreman ispuniti volju Jednoga Allaha, koju je prenio cijelome čovječanstvu putem svog posljednjeg proroka (neka je Allahova milost i mir uz Njega)?