Logo Creative Society KREATIVNO
DRUŠTVO
Pridruži nam se
24. Jula 2021.
/
72 jezika simultanog prevoda
/
180 zemalja

Međunarodna online konferencija Globalna kriza.
Ovo se već tiče svakoga

Suvremena civilizacija ušla je u fazu nestabilnosti i globalnih kriza. Svjetske financijske i ekonomske, ekološke, antropološke, klimatske krize - stvarnost su s kojom se već suočio svaki čovjek. Ali ovo je tek početak. Jesu li ljudi svjesni punih razmjera predstojećih prijetnji? Radikalne promjene u svim sferama života u bliskoj su budućnosti neizbježne za svakog čovjeka na planetu. Ali koliko ih je svjesna sama svjetska zajednica, a da ne spominjemo je li spremna za njih?
Međunarodna online konferencija „Globalna kriza. Ovo se već tiče svakoga“ — najvažniji događaja koji su organizirali volonteri iz cijelog svijeta na platformi Međunarodnog javnog pokreta ALLATRA.
24. Jula 2021. godine u 17,00 sati, direktno se emituje na hiljadama međunarodnih medijskih kanala i platformi uz simultano prevođenje na 72 svjetska jezika.
Svrha konferencije je pružiti kompleksan i sveobuhvatan pregled vanjskih i unutrašnjih faktora brzo rastuće globalne krize, koja već pogađa sve.
Ključne teme konferencije:
Digitalna transformacija, uvođenje visokih tehnologija temeljenih na vještačkoj inteligenciji u različitim sferama života svjetskog društva: koristi i rizici.
Četvrta industrijska revolucija i prijetnja masovne nezaposlenosti.
Budućnost bez posla: razlozi za neizbježni kolaps globalne ekonomije uz zadržavanje potrošačkog formata.
Radikalne promjene u svim sferama društva.
Problem prenaseljenosti.
Intenzivno trošenje resursa planete.
Globalne klimatske promjene.
Cikličnost geoloških događaja, zavisno o vanjskim faktorima.
Važnost svakog čovjeka u izgradnji kreativnog društva.
Opstanak čovječanstva i obnova civilizacije.
Sami ljudi, volonteri iz cijelog svijeta, koji razumno sagledavaju trenutnu situaciju, zajedno sa naučnicima i stručnjacima iz različitih područja, na ovoj su konferenciji izložili uzročno-posljedične veze različitih kriza koje se već tiču ​​svih, i nadolazeće globalne katastrofe.
Budite u toku s najnovijim vijestima i događajima
- 1 -
Pretplatite se na YouTube kanal „Kreativno društvo“ i kliknite na „zvono“
- 2 -
Pretplatite se na naš Telegram kanal i budite u toku s najnovijim vijestima i događajima