Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Придружи се

Меѓyнародна онлајн конференција „Живот после Смртта. Фантастика и Факти“

22 Maj, 2021 | 17.00 ч GMT+2
Дали има живот после смртта?
Аналитика, факти, научни и документарни хроники, истражување и меѓународно искуство.
Интервјуа со очевидци, претставници на науката, здравството и религијата од целиот свет.
За прв пат во историјата, научници, лекари, претставници од различни религии и очевидци заедно ќе го бараат одговорот на ова прашање на уникатната меѓународна онлајн конференција „Живот после смртта. Фикција и факти“.
Дали постои реинкарнација?
Дали човекот е информација?
Каде е зачувана нашата меморија?
Како е објаснето сеќавањето на минатите животи
Што е подличност?
Кој има корист од криењето на факти за судбината на човекот по смртта?
Каде е рајот и пеколот? Како физиката го објаснува ова?
Пророците ја знаеја вистината за судбината на човекот по смртта! Што вели науката за тоа?
Дали судбината по смртта зависи од нас?
Што знаеме за Душата и Личноста?
Како да се изгради општество каде што нема да има манипулација со основното знаење?
Веќе 6.000 години луѓето бараа одговори на овие прашања. Судбината по смртта е основна тема на сите религии. Секој од нас се прашувал за тоа и време е да ја научиме вистината.
Оваа конференција е следниот чекор по конференцијата „Креативно општество. За што мечтаеа пророците“ што се одржа на 20 март 2021 година.
Смртта не е крај. Имаме право да ја знаеме Вистината!

Меѓународни тркалезни маси на тема „ВИСТИНАТА ЗА ЖИВОТОТ ПОСЛЕ СМРТТА“