Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Придружи се
TIME LEFT FOR HUMANKIND:
Отворен Меѓународен онлајн форум
12 ноември 2022 година
|
15:00 GMT

ГЛОБАЛНА КРИЗА. НАШИОТ СПАС Е ВО ЕДИНСТВО

Ова ќе ви го подобри животот.
Приклучи се на форумот!
ШТО ГО ПРАВИ ОВОЈ НАСТАН УНИКАТЕН?
Без претерување, ова е најголемиот настан во светот! Првиот и единствен настан со симултан превод на 150 јазици. Организиран е благодарение на обединувањето на волонтери од 180 земји на независната платформа на проектот Креативно општество.
Ќе се емитува во живо на YouTube, социјалните и медиумските платформи, ТВ и радио станици ширум светот! Она што е невозможно за најголемите организации за нас е реалност Ова е 8-ми глобален форум инициран и имплементиран од волонтери.
7
одржани глобални конференции
300+
соговосрници
150
јазици за синронизирано толкување
1000+
часови на директен онлајн пренос

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ГО МЕЃУНАРОДНИОТ ОНЛАЈН ФОРУМ

Ако сакате да учествувате, да поставите прашање или да споделите информации, пишете ни во е-пошта на [email protected] или користете го формуларот за повратни информации.

КАКО ЌЕ ВИ БИДЕ КОРИСЕН ФОРУМОТ?

  • За прв пат ќе научите за причините, последиците и решенијата на главните проблеми на нашето време
  • Изгледи за развој за секој од нас можно овде и сега
  • Економија за неекономисти: прогнози за бизнисот, иновациите и пазарот на трудот
  • Со едноставни зборови за модерната технологија што може значително да ги подобри здравствената заштита, образованието и науката, како и да ги направи достапни за секого
  • Системи што може да се искорени корупција, криминал и спас од природни катастрофи
  • Ќе откриете каде се неискористените ресурси кој ќе може да обезбеди вода за сите што страдаат од суша, да го нахрани секој човек што ќе гладува и да ја врати екологијата на планетата
  • Ќе дојдете до дното на основните принципи и механизми на новиот формат на општеството со помош и на макроекономски и на секојдневни примери
  • Несигурност и нестабилност: дали за ова се стремите? Експерти од различни области ќе понудат решенија засновани на технологија и ресурси кои се веќе достапни на човештвото
Искористете ја шансата да го промените вашиот живот и иднината на вашите деца! Ваше е да одлучите, бидејќи одговорноста е на секој од нас.

ВИДЕО ГАЛЕРИИ

„Светот станува премногу комплициран за демократијата да функционира. Ниту диктатурата не функционира. Ни треба нов систем. Ни требаат поглавја од Креативното општество во секоја земја. Креативното општество мора да ги земе сите милиони луѓе и да ги организира“.
Ичак Адижес
Израелски и американски писател, деловен консултант
Ичак Адижес
„Размислувајте креативно и разменувајте идеи за социјалните прашања. Мислам дека тоа е нешто што навистина ни треба во денешното општество, бидејќи има голема поларизација“.
Дориен Рокмејкер
Политичар, независен пратеник во Европскиот парламент, член на собраниската Комисија за транспорт и туризам (ТРАН)
Дориен Рокмејкер
„Треба да се движиме подалеку од тесната дефиниција за индивидуален и национален личен интерес и креативно да размислуваме како да ги решиме итните проблеми кои ја загрозуваат нашата иднина и иднината на планетата. Ни треба покреативно општество“.
Роберт Кенеди
д-р по политички науки, претседател на Советот за меѓународни односи во Атланта
Роберт Кенеди
„Мораме да почнеме да се дружиме ширум светот, без разлика на нивната нација и култура.“
Маргарет Хабсбург-Лотринген
H.I.R.H. надвојвотката Херта
Маргарет Хабсбург-Лотринген
„Ова е глобален економски систем кој се конзумира во изумирање. Тоа е многу деструктивен систем. Накратко, се заснова на целта за максимизирање на краткорочниот профит без оглед на социјалните и еколошките трошоци“.
Џон Перкинс
Најпродаваниот автор на Њујорк тајмс, меѓународен говорник, активист
Џон Перкинс
„Ние сме во криза. И само вистината ќе не извлече од ова. Значи, фактот дека вистината природно ќе не одведе до креативно општество е патот за излез од ова, и јас сум почестен што сум дел од него“.
Фостер Гембл
Истражувач, ко-сценарист, визуелен дизајнер на документарниот филм THRIVE: What on Earth Will It? и THRIVE II: Ова е она што е потребно
Фостер Гембл
„Овие климатски промени ќе предизвикаат и ќе предизвикаат економски и геополитички кризи со кои мораме сите заедно да се справиме. Човештвото никогаш досега не се соочило со криза од толкава големина. Време е сите да се мобилизираме за да го решиме овој проблем. Внимателно ја проучувавме иницијативата Креативно општество и целосно ја поддржуваме“.
Едгар Брант
Потпретседател JPMorgan
Едгар Брант
„Дознав за креативниот свет наспроти материјалистичкиот свет на капиталот. Секогаш ми беше многу блиску до срцето. Затоа што сите сакаме да бидеме дел од совршен свет“.
Шила Боник
Водечката пејачка на Бони М.
Шила Боник
„Влијанијата на климатските промени повеќе не се предвидување — тоа е веќе тука! Сега е време за акција — не чекајте да биде предоцна!“
Тапацир на Tuioneto
Премиер на Кралството Тонга
Тапацир на Tuioneto
„Можеме да ставиме крај на општеството на уништување и да изградиме општество на создавање само ако ги обединиме напорите на сите народи во светот.“
Алишер Мухамедов
Актуелен член на Меѓународната асоцијација на обвинители во Хаг
Алишер Мухамедов