Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Придружи се
Пренос во живо на 4 декември 2021 во 16.00 часот (GMT+1)
/
100 јазици на истовремен превод
/
180 земји

Меѓународна онлајн конференција ГЛОБАЛНА КРИЗА
ВРЕМЕ Е ЗА ВИСТИНАТА

Меѓународната Онлајан конференција „Глобална криза.Време е за вистината“ е настан од големи размери организиран од волонтери од 180 земји на платформата на „Креативното Општество“. Ќе се емитува на илjадници медиумски канали ширум светот.
Официјален трејлер
Видео од Конференцијa
Целта на конференцијата е да го информираме човештвото искрено и вистинито за обемот на климатските и еколошките кризи, за претстојните закани и вистинскиот излез.
Клучни теми на конференцијата:
Каква е вистинската климатска состојба на планетата?
Зошто глобалните медиуми молчат за обемот на заканите?
Зошто климата продолжува да се менува брзо и покрај меѓународните договори и договори, чија официјална цел е да ги спречи климатските промени?
Која е вистинската причина за глобалните климатски промени?
Од кои ризици и глобални закани вниманието на луѓето е пренасочено?
Кои се еколошките последици од несовесниот човечки потрошувач?
Зошто само во Креативното општество е можно да се стабилизира еколошката рамнотежа на нашата планета?
Зошто, пред планетарните катаклизми, Креативното општество е единствениот излез?

Од времето на претходната конференција, ние ја набљудувавме забрзаната прогресија на климатските промени. Неповратни промени на планетата се евидентираат секојдневно.

Зошто се замолчува вистината за вистинската состојба на нашата планета?
Зошто се замолчува вистината за вистинската причина за климатските промени?
Дали го гледаме коренот на ескалирачките проблеми?
Дали ги гледаме вистинските причини за она што се случува?

Јавни личности, истражувачи, научници и експерти од различни области ќе учествуваат на конференцијата и ќе ги споделат своите ставови за причината за растечките климатски и еколошки кризи.

Наша цел е да го информираме човештвото за вистинските проблеми, со цел заедно да ја запреме претстојната катастрофа. Ниту границите, ниту ѕидовите не можат да ги спречат климатските промени.

Само со градење на Креативното општество може да се спречи катастрофа од планетарен размер. Креативно Општество е нашата единствена шанса да преживееме.

Секој мора да го слушне алармот на претстојната закана за човештвото.
Секој мора да ги види непосредните факти и докази за претстојните катастрофи. Време е за Вистината!

На оваа конференција, ние го поздравуваме секој човек кој не е рамнодушен кон неговата судбина, судбината на своите деца, неговите најблиски и судбината на целото човештво! Нема ништо поважно денес од информации за тоа како нашата човечност може да преживее и како да ја спасиме нашата планета. Не треба да се плашиме од нечистотијата; треба да ja разоткриеме. Вистината прочистува. Вистината обединува! Вистината дава шанса за живот!

Придружи се онлајн конференција ГЛОБАЛНА КРИЗА. ВРЕМЕ E ЗА ВИСТИНАТА на 4 декември. Сега зависи од сите колку брзо луѓето ќе ја дознаат Вистината и ќе се обединат. Иднината на човештвото е во ваши раце!

Песната на конференцијата
ХЕРОИ ПОЗАДИ СЦЕНАТА | Како се подготвуваме за конференцијата „Глобална криза. Време е за вистината“

Медиумски партнери на конференцијата

Media Partner of the 'Global Crisis. Time for the Truth' conference
Media Partner of the 'Global Crisis. Time for the Truth' conference
Media Partner of the 'Global Crisis. Time for the Truth' conference
Media Partner of the 'Global Crisis. Time for the Truth' conference
Media Partner of the 'Global Crisis. Time for the Truth' conference
Бидете во тек со најновите новости и настани
- 1 -
Предплатeтe се на „Креативно Општество“ Јутјуб каналот и кликни на „ѕвончето“
- 2 -
Претплатете се на нашиот Телеграм канал за да бидете известени за релевантните / ажурирани настани