Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Придружи се
7 мај 2022 година
/
17.00 ч GMT+2
/
пренос во живо
/
100 јазици за симултано преведување
/
180 земји

МЕЃУНАРОДЕН ОНЛАЈН ФОРУМ ГЛОБАЛНА КРИЗА.
НИЕ СМЕ ЛУЃЕ. САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ

Меѓународен онлајн форум „Глобална криза. Ние сме луѓе. Ние Сакаме да живееме“ е настан од големи размери и без преседан, организиран благодарение на независното обединување на милиони луѓе од 180 земји на платформата Креативно општество. Ќе се емитува низ целиот свет на десетици илјади канали на социјалните и медиумските платформи. Настанот е инициран и спроведен на волонтерска основа со напори и ресурси на луѓето.
Официјален трејлер
Видео на форумот
Последната војна на човештвото започна
Ова е необјавена војна
За прв пат во историјата, целото човештво се соочува со заеднички надворешен непријател. Овој непријател е климата. Соочени со планетарната опасност, неопходно е да се обединат сите луѓе за иднината на човештвото. Затоа што ние сме луѓе и сакаме да живееме.
icon

Целта на форумот е

вистинито и објективно информирање на човештвото за зголемената опасност од климатски и еколошки катастрофи
да ја рефлектира вистинската скала на повеќекратните кризи на консумеристичкиот формат на општеството
и да се разгледаат практични решенија да ги надминеме сите кризи со градење на Креативното општество
КЛУЧНИ ТЕМИ НА ФОРУМОТ:
Клима. Заеднички непријател на целото човештво
Рекордна брзина на климатски катаклизми. Зошто светските медиуми молчат за размерите на заканите?
Модерен колаборационизам. Кој игра на страната на заедничкиот непријател на човештвото?
Вистинската причина за глобалните климатски промени. Кој ја крие вистината од луѓето и зошто?
Влијание на астрономските процеси и нивната цикличност врз климата
Климатските катастрофи од перспектива на очевидци
Бегалци. Зошто ова ги засега сите?
Ескалација на насилството во општеството
Ропство и трговија со луѓе
Критична еколошка ситуација при ескалација на катаклизми како закана за уништување на планетата
Закана од глад и недостаток на вода за пиење на планетата
Ропство на заем. Проблеми и решение
Како климатските промени и влошената еколошка состојба влијаат врз здравјето на луѓето?
Со какви еколошки последици резултираше непромислената консумеристичка активност на човештвото?
Неподготвеност на спасувачките агенции за глобални катаклизми
Зошто е невозможно да се користи иновативна технологија за доброто на сите луѓе во консумеристичкиот формат на општеството?
Итна потреба за мобилизирање и обединување на сите сили на човештвото
Практични решенија за сите кризи преку градење на Креативното друштво
Ако сте експерт за некоја од горенаведените теми или сте тој што во пракса знае за злосторствата на консумеристичкиот формат, човечкото ропство и проблемите на бегалците или ако сте сведок на климатски катаклизми, ве молиме контактирајте со нас.
КОЈ ДРУГ ОСВЕН ТЕБЕ ЌЕ ЈА КАЖЕ ВИСТИНАТА!
Заедно можеме да го информираме човештвото за вистинските проблеми за да ја запреме претстојната катастрофа. Сега времето е поскапоцено од било кога. Мораме да дејствуваме денес, токму сега, за да можеме сите да имаме утре.
Апелираме до вас! Ако сте човек, ако сте херој и сте подготвени да дејствувате за животот на целото човештво, информирајте ги сите што можете за фактот дека опстанокот на сите нас и нашата планета зависи од секој од нас. Бидете во редовите на хероите — оние кои сега се на првата линија! Ова е нашата заедничка кауза! Ги покануваме сите чесни и грижливи луѓе да се приклучат на подготовките за форумот веќе денеска.
На 7 мај 2022 година ќе се одржи Меѓународниот форум „Глобална криза. Ние сме луѓе. сакаме да живееме“. Онлајн емитување на илјадници канали, со синхронизиран превод на на 100 јазици.
Со вас, вистината ќе звучи со обновена енергија!
Ако сте вистински херој, тогаш сте со нас!
За да учествувате на меѓународниот форум и да учествувате во неговата подготовка, пишете на:
[email protected]
Бидете во тек со најновите новости и настани
- 1 -
Предплатeтe се на „Креативно Општество“ Јутјуб каналот и кликни на „ѕвончето“
- 2 -
Претплатете се на нашиот Телеграм канал за да бидете известени за релевантните / ажурирани настани