Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Придружи се

Меѓународна онлајн конференција Креативно Општество. Обединети Ние Можеме

20 декември 2020 година е пресвртна точка во историјата на човештвото.
На овој ден, пораката дека ние, луѓето, сме подготвени да дејствуваме за да изградиме безбедно, хумано и среќно општество, го зафати целиот свет со креативен бран!
Општество кое не се срамиме да им го оставиме на нашите деца.
Сите ние сакаме мир и добрина за сите луѓе и подготвени сме да преземеме одговорност да изградиме таков свет.

Меѓународната онлајн конференција „Креативно Oпштество.Обединети Ние можеме“ беше иницирана од учесниците на АЛЛАТРА МЈД од САД и истовремено беше преведена на повеќе од 30 јазици од волонтери од целиот свет. Милиони луѓе го гледаа и ќе го гледат овој грандиозен настан, кој што беше емитуван на иљадници канали на сите социјални мрежи и онлајн платформи во светот.

Со сопствен пример, луѓето ја покажаа големата моќ на обединување околу една цел — градење на Креативно Општество.Само благодарение на заедничките акции и дејствување, беше можно да се организира и одржи ваков настан што светот немаше видено порано.

Алина Федорова
Здравствен претприемач (Швајцарија)

Повеќе не е мал разговор во кујната. Му зборуваме гласно на целиот свет. Премногу сме за да молчиме. Не мора да бараме дозвола да се собереме и да започнеме разговор.

Лесли Магнум
Учесник на проектот Креативно општество (САД)

Ја видовме реалноста на потрошувачкото општество и сфаќаме дека тоа не функционира, тоа е ќорсокак. Треба да направиме подобро и ова е добро разбрано. Ние сме во средина на создавање на нешто што одамна се одвиваше 6.000 години. Проектот Креативно општество е една од најуникатните идеи што овој свет ги видел.

Стив Донофрио
Меѓународен спикер, тренер,коyч (САД)

Погледнете, кога некој ќе рече: „О Стив, со твоето креативно општество, кој стои зад Креативно општество?“ Никој. Види, стојам покрај луѓето ширум светот. Стојам покрај луѓето ширум светот, и никого не водам, никого не следам. Стојам покрај моите браќа и сестри ми. Сето ова тие се моето семејство — Креативно Општество.

Конференцијата го осуди форматот на потрошувачки роб на општеството што се градеше во изминатите 6.000 години. Војни, насилство, корупција, моќ на малкумина над милиони, глад и сиромаштија — ова е она до што дојдовме денес. Тие не зборуваат за ова во медиумите, не е вообичаено да се зборува за тоа во општеството. Но, колку долго можеме да молчиме гледајќи што се случува наоколу? На крајот на краиштата, ако злото се смири, тогаш тоа се множи.

Можеме ли да го смениме тоа? Ако бевме во можност да изградиме потрошувачко општество, тогаш можеме да изградиме и Креативно општество. Одговорноста за животот на целото општество лежи на секоја личност!

Перспиктивата за развој на човештвото во Креативно општество беше една од клучните теми на конференцијата.

Користејќи живописни примери, професионалци од различни области демонстрираа како животот може да се промени за секој од нас во Креативното друштво и раскажаа за фазите на градење на Креативно Општество.

Беше истакнато значењето на единството на целото човештво околу оваа идеја и вистинските чекори што секој човек може да ги преземе за нашата заедничка иднина.

Collage
Марина Овцинова
Учесник на проектот Креативно општество (САД)

Креативното Општество ќе им даде на сите еднакви права и неограничени можности за само-исполнување. Ќе ги врати сите наши придобивки и ќе ни обезбеди на нас и на нашите деца безбедност и целосен социјален пакет. Политиката, всушност, ќе стане инструмент за меѓународна комуникација и обединување, таа ќе го промовира пријателството меѓу народите. Законите во Креативното општество ќе гарантираат запазување на интересот на секое човечко суштество затоа што ќе се засноваат на 8-те темели на Креативното Општество.

Паримал Мерчант
Директор на глобална програма ФМБ на училиштето за глобален менаџмент во Џејнс (Индија)

Како сте за свет каде што сите човечки суштества добиваат бесплатна храна, бесплатно здравје, бесплатно образование и пристоен квалитетен живот? Како за свет каде човечкотобитието е централна вредност — ништо не е над човечкото суштество, ниту едно човечко суштество не е под друго? Тоа значи моќ, држава, полиција, војска, религија — сето тоа во служба на човечкото суштество, а не над човечкото суштество. И во исто време сите човечки суштества ја почитуваат еднаквоста.

Дијана Олејник
Психотерапевт(Украина)

Потрошувачко општество е општество во кое доминира стравот, услов за формирање на беспомошност, додека Креативното Општество е состојба на Љубов и поддршка, состојба во која преовладyва во сѐ и секој. Што ќе избереме: Љубов или страв? При избор на страв, едно лице не постапува. При избор на љубов — љубов кон себеси, кон своите деца, кон блиските луѓе, кон луѓето наоколу — едно лице дејствува.

Оваа конференција беше почеток на промените. Бран креативна акција се крева од луѓето ширум светот и зависи само од нас колку брзо ќе се постигне нашата заедничка цел.

Драги пријатели, сега имаме единствена можност да изградиме Креативно oпштecтво. За да го направиме ова, сите на планетата треба да научат за оваа иницијатива и да направат избор. Ајде заедно да ги информираме сите наши пријатели и познаници за Креативното oпштecтво, користејќи лична комуникација на состанокот, контакти во телефонскиот именик, социјалните мрежи веб-страници, канали на ЈyТјуб и други начини на информирање. Сега од секоја личност зависи колку брзо ќе биде информирано целото човештво!

Олга Симпсон
Учесник на проектот Креативно општество (САД)

И благодарение на активните учесници на проектот, луѓето конечно имаат избор во какво општество сакаат да живеат — потрошувачко или креативно? Бидејќи, кога не знаете што е Креативно Општество, како можете да изберете помеѓу тие две општества? И најинтересно е што многу од луѓето рекоа дека сонувале за такво општество цел живот и дека се подготвени да дејствуваат.

Џејсон Бел
Учесник на проектот Креативно општество (САД)

Но, ако работиме заедно, можеме да изградиме креативно општество за кратко време. Нема да трае долго. Денес има толку многу луѓе собрани овде!

Екатерина Черкасова
Учесник на проектот Креативно општество (САД)

Па да речеме, едно лице ќе извести пет, а овие пет на крајот ќе известат уште пет, така што веќе е 25. Овие 25 веќе можат да зборуваат за тоа на 125. И користејќи геометрискa низа, можеме да излеземе со бројот на колку дена и тоа е нешто повеќе од 14 дена! Замислете дека 14 дена ќе бидат доволни за да го известат целото човештво и сите ќе знаат за Креативно Општество!

Паримал Мерчант
Директор на глобална програма ФМБ на училиштето за глобален менаџмент во Џејнс (Индија)

Го зедов телефонскиот именик. Бев изненаден што имам повеќе од 800 луѓе во мојот именик. Почнав да им испраќам порака. Една линија порака. „Човечкиот живот на прво место! Ако се согласyвате, можете да проверите понатаму“. Тоа е тоа. Втора недела испратив друга порака. „Човечка безбедност за сите. Ако сакате, ако се согласyвате може да разговараме понатаму“. Како ова. Осум недели една по друга, ги праќав сите предлози од Креативното општество за градење на похуман свет. Многу од нив се наградени, многу од нив ќе се наградат во иднина. Но, јас бев толку среќен што навистина придонесувам за градење на подобар свет. Дозволете ни да се фатиме за раце во создавањето на човечна Земја и Креативно општество! Ви благодарам!

На конференцијата, луѓето од целиот свет ја изразија својата решителност да изградат заедно Креативно Општество ослободено од системот на потрошувачки размислувања. Секој може да се приклучи на проектот и да учествува во него со кликнување на копчето „Придружи се“ и пополнување на формуларот, како и споделување информации за Креативнот Општество