Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Придружи се

ЕДИНСТВЕНА МЕЃУНАРОДНА ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА „КРЕАТИВНО ОПШТЕСТВО. ЗА ШТО МЕЧТАЕА ПРОРОЦИТЕ“

Што сакаат 99% од луѓето ширум светот?
Жвееме во уникатнo времe кога секој има можност да сведочи како религиите беа прочистени од луѓето, а Вистината донесена од пророците е обелоденета во својата чистота. Ова се случи на 20 март 2021 година на глобалната конференција „Креативно општество. Она за што мечтаеа пророците“. Овој уникатен настан беше значаен за целото човештво.

Значење на конференцијата

Меѓународната конференција беше организирана од луѓе од целиот свет и истовремено толкувана на повеќе од 45 јазици, вклучувајќи го и знаковниот јазик. Се емитуваше во живо на иљадници онлајн платформи во различни земји, на разни ТВ-канали и на сите социјални медиуми. Благодарение на луѓето кои во слободно време дадоа се од себе за да ја организираат и водат конференцијата, милиони луѓе ширум светот ја видоа вистинската моќ која ѓи зближува луѓето. И секој што сега ја разбира важноста на овој настан може да сподели информации за конференцијата и да учествува во пренесување на Вистината до целиот свет - дека Бог е еден и Вистината е една за сите.

Во текот на последните 6000 години, човештвото опстојува во консумеристички формат, и така Вистината е искривена заради придобивки од помалку од еден процент и се крие од 99 проценти од луѓето. Изобличувајќи ја Вистината дадена од пророците, оние што бараа моќ основаа верски организации за да поробуваат луѓе и да ги контролираат нивните животи. Како резултат, луѓето со текот на времето ги заборавиле зборовите на пророците дека не може да има посредници помеѓу Бог и човекот, дека не треба да се плаши од Бога, туку да се сака.

За време на конференцијата беа презентирани примери за тоа како различните религии ја толкувале единствената Вистина во корист на неколку лица. Претставници од различни религии, научници и истражувачи ја открија осудувачката вистина за христијанството, исламот, хиндуизмот и будизмот. Тие ги потсетија сите луѓе дека Бог е над сите религии и ние, човештвото, треба да престанеме да ги слушаме оние кои се нарекуваат себеси посредници меѓу Бог и човекот. Време е да се потсетиме на заветите на нашите пророци.

Лесли Магнум
Учесник на проектот КРЕАТИВНО ОПШТЕСТВО (САД)

Ако барем една религија ги чуваше учењата на својот пророк чисти, сега ќе живеевме во еден сосема поинаков свет, немаше да бидеме фиксирани на себеси, немаше да бидеме поделени, немаше да се бориме за епитетите на истиот Бог и не би доживеале кризи: ниту економски, ниту уште повеќе духовни. Ние сега би, и ова не е шега, сега би истражувале други галаксии.

Амир Хан
ТВ презентер, спортски аналитичар, консултант, актер, специјалист за маркетинг, меѓународен тренер, претприемач, живот тренер (Пакистан)

Денес, луѓето од целиот свет ќе ги искажат фактите за изобличувањето на Вистината и ќе ја обноват Вистината дадена од пророците во нејзината чистота! Ние, луѓето од светот, ќе ги искажеме зборовите на пророците, бидејќи светот бара да ја слушне Вистината без изобличување. Денес е денот за кој пророците зборуваа.

Роберт Микита
Предприемач (Словакија)

Зошто верските водачи забораваат дека нивната одговорност е да ги донесат зборовите на Исус пред луѓето без изобличување? И самите да бидат пример за тоа како да се следат неговите завети. Сепак, што гледаме? Научени сме дека треба да се плашиме од Бога, а не да го сакаме Бог. Дали Исус учел за тоа? Луѓето не се робови и не треба да се плашат од Бога, но можеби посредниците сакаат да се плашиме од нив за да им бидеме нивни робови?

Но, луѓето се раѓаат еднакви и слободни. Имаме право да го направиме нашиот избор како слободни човечки суштества.

Ирина Симонс
Историчар на уметност MA, основач на „Лига на звук“ (Холандија)

Ако го погледнеме Тибет и будизмот генерално, сето тоа се претвори во модерна атракција, „духовна“ туристичка атракција, стока понудена и купена за пари. Самиот Шакиамуни Буда, предвидувајќи ги тешките времиња (во кои живееме сега), спомна иден пад на неговото учење.

Сара Умер
Вонреден професор по уметност оддел за графички дизајн, универзитетски колеџ за уметност и дизајн, доктор по филозофија, универзитет во Пенџаб (Пакистан)

Знаете, можеме да видиме денес дека многу религии се изманипулирани, па дури и муслиманските учења се изманипулирани.

И очигледно, муслиманскиот свештеник ги направил сите тие манипулации со нештата. Како што направил и хиндуистичкиот свештеник, како што направил и христијанскиот свештеник, како што направил и еврејскиот свештеник. Но, тоа е затоа што немаат познавање од прва рака за работите.

И вие манипулирате со мнозинството, затоа што кога тие самите не прочитале, можете да ги изманипулирате ...

И ова може да се запре само ако им се даде шанса да го стекнат вистинското знаење.

Џералд Аугер
Консултант за домородни односи, продуцент, Национален модел за мајчин јазик, претприемач, мотивациски говорник (Канада)

Живееме во време на големи промени, каде што предците за овие времиња прорекоа дека светот ќе помине низ масовно духовно будење.

Креаторот нѐ сакаше доволно за да ни даде слободна воља. Ние сме слободни да правиме избори, но не сме ослободени од последиците. Природниот закон постои со причина. Ако правиш добри работи добри работи ќе дојдат. Ако правите лоши работи, ќе дојдат лоши работи.

Риа Абу Ел Асал
Тринаесетти англикански епископ во Ерусалим и поглавар на епископската црква во Ерусалим и на Блискиот исток (Израел)

Ви се обраќам не само како член на црквата и како епископ на Англиканската црква во Ерусалим, на Блискиот исток, 13-ти англикански бискуп, ви се обраќам и како Арап, Палестинец, Христијанин, Англичанин, Израелец.

Бог е над религијата.

Бог е длабочината на моето битие. Бог е длабочината на твоето битие. Сите сме создадени во прекрасната слика на семоќниот Бог и сме имале право со оваа мисија да ја зачувуваме, продолжуваме да ја разубавуваме сликата што Бог ја создал во секој од нив. И секој од нас без оглед на својата боја, на своето верување, на нашиот пол, на својот пол, на својата националност. И секој од нас има малку дамки од тој свет дух на семоќниот Бог. Сѐ додека луѓето продолжуваат да се држат до писмото отколку до Духот на тоа, што се споменува во нашите религиозни книги, нема надеж за човештвото.

Александр Хакимов
Чаитанyа Чандра Чаран Дас. Верска фигура и проповедник на ваишнавизмот, гуру и член на Управниот одбор на Меѓународното друштво за кришна свест (ISKCON), уметник, писател

Мојот апел е да не чекаме нови пророци, туку да се свртиме кон оние пророци кои дојдоа кај нас. Веќе има пророци.

За христијаните тоа е Исус, за муслиманите тоа е пророк Мухамед, за Гаудија Ваишнава е Чаитања Махапрабху, за будистите Буда. Направете ваш избор, само свртете го лицето кон пророкот ...

Да ги свртиме лицата кон пророците, да го тргнеме умот од признанијата, да ги тргнеме умовите од климатските услови и да се свртиме кон духовната страна, бидејќи Бог не е муслиман, ниту христијанин, ниту хинду Тој е духовен, апсолутно духовен, тој е ист за сите како Сонцето.

Крајни времиња

Друга многу важна тема за која се дискутираше на 20 март се последните времиња и пророштвата што ги споменуваат во разни свети списи. Беа презентирани јасни докази дека пророштвата се остваруваат и дека ние сме оние луѓе кои мора да го направат одлучувачкиот избор утврдувајќи дали овие времиња ќе бидат последните времиња или нов почеток за нашата цивилизација.

Роберт Микита
Предприемач (Словакија)

Зарем ние, гледајќи што се случува со нашиот свет, не сфаќаме во кој временски период живееме? Секој го разбира тоа, но не прави ништо ...

И што чекаме? Така што свештениците ќе ни кажат „сè ќе биде во ред“ и политичарите ќе го потврдат тоа. Кој се сомнева, само погледнете што се случува со климата, економијата, дали пријателството меѓу земјите се подобрува? Зарем не гледаме каде се движи сè?

Затоа, нема поента во форматот на потрошувачот што постои сега.

Јури Некрасов
Учесник на проектот Креативно општество

Ние сме тие што ги поддржуваме условите на потрошувачкиот формат со нашиот избор, што ги предизвикува сите животински манифестации кај човекот. Ова е наша одговорност.

Ве покануваме да размислите зошто во различни периоди, Пророците ни оставија пораки за Судниот час. На крајот на краиштата, нивната порака стигна до нас низ иљадници години! Зошто не предупредуваа за ова? Дали пророците можат да бидат погрешни, а сето ова не е за нас? Не Сигурен сум дека тие не предупредуваа конкретно нас - оние кои живеат на Земјата сега.

Елизавета Хромова
геолог-геофизикa

НО СИТЕ ПРОРОШТВА се двојни! И ова е само едно од двете сценарија за тоа како може да се одвиваат настаните. Дали сакаме сценариото Думсдеј да се оствари? Не! Тогаш сѐ е во наши раце. И денес ќе слушнете за тоа како можеме да го спроведеме второто сценарио, за кое зборуваа и пророците. Наша одговорност е да направиме избор помеѓу овие две патеки. Ајде да го направиме вистинскиот избор.

Денес, секој е избран

Сите пророци нè оставија да го сакаме Бога и да се сакаме едни со други, тие ни дадоа наследство да изградиме општество каде што животот на секого е вреден, каде сите луѓе живеат во мир и безбедност. И денес, милиони луѓе ширум светот веќе можат да ја видат вистината и повеќе не веруваат во оние што се облекоа со моќ. Човештвото е подготвено да се обедини и да го гради креативното општество за кој сонуваа нашите пророци.

Оваа конференција беше историски настан затоа што беше предвиден од пророкот Мухамед (Mирот над Hего.) во еден од хадисите, што постои само на арапски јазик. Аллаховиот Пратеник рече:

„[Ќе биде] повик од небото до народите во светот што сите ќе го слушнат. Повик до народите на секој јазик на свој јазик, силен, длабок и нежен, кој доаѓа од небото и од секоја насока. Така што нема да спие никој додека не се разбудат и сите ќе станат. И луѓето кога ќе го слушнат овој повик ќе излезат од своите домови за да видат каква е оваа вест. Овој повик е тие да стават крај на неправдата, неверувањето, конфликтот и крвопролевањето и да го следат имамот Ал-Махди, и да го нарекуваат со неговото име и името на неговиот татко!“

Даулет Ибрагим
Учесник на проектот КРЕАТИВНО ОПШТЕСТВО (Казахстан)

Навистина, имам Махди нема да дојде со насилство; тој ќе дојде со Божјата Љубов. Тој ќе им донесе на луѓето мудро разбирање за суштината на сите религии. И разбудените луѓе, инспирирани и обединети од ова знаење ќе го шират, така што целото човештво ќе може да се обедини во едно семејство.

Сите пророци рекоа дека на крајот на времето, ќе има луѓе кои ќе му помагаат на Оној што ќе дојде по волја на Семоќниот.

Затоа, браќа и сестри, не смееме да заборавиме дека сите имаме еден Аллах и сите сме негови креации. И сите ние сме браќа и сестри и сите сме избрани да го правиме она за што сонуваа нашите пророци - мора да го изградиме Креативното Општетво ако навистина го сакаме Севишниот Аллах и ги почитуваме Неговите гласници! Постои причина зошто сме почестени да живееме во исто време со имамот Махди!

Арман Букеев
(Казакстан)

За време на пророкот, не секој ја разбираше неговата порака. Затоа што Неговата порака беше специјално за нас, за луѓето што живеат денес. Ние сме одговорни, сите сме избрани! Тој тоа конкретно ни го рече. Тој знаеше дека сè ќе се промени. Тој знаеше дека денес, на 20 март, толку години по неговото заминување во Аллах, знаеше што ќе се случува сега. Дојде тој ден. Ден кога луѓето од целиот свет ја зборуваат вистината. Тоа е осудувачка вистина. Навистина, како што рече Пророкот, постои повик луѓето да „стават крај на неправдата, неверувањето, конфликтите и крвопролевањето и да ја следат Вистината.

Времето во кое живееме сега се споменува во различни религии; сите наши пророци зборуваа за ова. Нашите дедовци и прадедовци сонуваа да живеат за да го видат овој ден. Но, ние сме тие што живееме во ова време. Тоа е прв пат во историјата на човештвото. Ова е денот што нашиот Пророк го претскажа!

Ние, луѓето од целиот свет, го исполнивме ова пророштво! Конференцијата беше пренесувана во живо на Интернет на над 45 јазици. И секоја личност на планетата имаше можност да го слушне повикот, да се сврти кон нашите пророци и да се обедини во градењето на Креативно општество.

Денес сите се избрани затоа што иднината на нашата цивилизација зависи од изборот на секоја личност што живее сега!