Logo Creative Society КРЕАТИВНО
ОПШТЕСТВО
Придружи се

ШЕСТ СТЕПЕНИ НА ПОВРЗУВАЊЕ : LIVE

Согласно,социолошката теорија на шест ракувања сите луѓе на планетата се поврзани меѓусебно, преку ланец на познаници. Благодарение на оваа теорија, лyѓе од различни држави и континенти, ја споделyваат идеата за проектот Креативно Општество, на платфорнамта на АЛАТРА, и превземаат иницијатива понатаму.

Придружи се #CREATIVESOCIETY
Collage
icon

Цел

Поставивме цел да откриеме од целокyпното човештво. Во каков свет секој би сакал да живее, и како го замислуваме тоа општество на среќни луѓе. Во денешно време, благодарение на модерно информационите технологии, голем број на луѓе, можат да им се приклучат на овие дискусии и теми без да ги напуштат своите домови.

icon
Секојдневни, онлајн емитувања, интервјyа, и социјални анкети се спроведени на многубројни јазици околу светот. Географски се шири, така што се повеќе градови и држави се приклучуваат.
icon
Учесниците на овие емитувања, зборуваат за култyра, историја, вредности, и позитивни искуства на општествена трансформација.
Ова е брилијантна можност да ги прошириме нашите хоризонти, да се дружиме со целото човештво, и одлучиме, во какво општество сакаме да живееме.